Preskočite na sadržaj

Oplemenjivanje okusa na regionalnom tržištu: edukativno događanje o suhom dozrijevanju s Dry Ager uređajima

   

Foto: Nikola Jovičević / Adriano Požarić

Suho dozrijevanje desetljećima je stara tehnika kojom meso dostiže najvišu fazu oplemenjivanja i dobiva izvanredan okus. Zahvaljujući Dry Ager uređajima, suho dozrijevanje namirnica kao što su meso, riba i sir, postaje kulinarska dječja igra.

GEMMA B&D višegodišnji je ponosni distributer i partner Dry Ager brenda. Kako bismo detaljnije predstavili ove premium uređaje na regionalnom tržištu, 21. ožujka smo u Opatiji organizirali edukativno događanje. Na njemu su sudjelovali naši partneri distributeri, ugostitelji i chefovi iz Hrvatske, ali i susjedne Slovenije, Srbije, BiH te Crne Gore.

Predstavnici Dry Ager branda, Andreas Gregg, Dominik Koch te zvijezda večeri – somelijer za meso i Dry Ager stručnjak Ronny Paulusch, prisutne su upoznali s procesom dozrijevanja različitih namirnica, te samom funkcionalnošću Dry Ager uređaja. Nakon teorijskog predstavljanja, u suradnji s Black Bull rančem (specijaliziranim za uzgoj black angus i wagyu goveda) sudionicima je demonstrirana i priprema suho dozrijevanog mesa.

Dry Ager uređaje tradicionalno koriste vrhunski restorani, hoteli i mesnice, no zbog klimatskih promjena i nepredvidivih vremenskih uvjeta, ovi uređaji postaju sve zanimljiviji i maloprodajnim kupcima, amaterskim kuharima i zaljubljenicima u meso.

Dry Ager uređaji mesu omogućuju postepeno sušenje na kontroliranoj temperaturi, vlazi i kvaliteti zraka. Umjesto da leži u hermetički zatvorenoj plastičnoj vrećici, može činiti ono što meso najviše voli – disati. Na kraju procesa dozrijevanja meso će dobiti profinjenu, jedinstvenu i intenzivnu aromu.

 

 

Politika kolačića

Gemma.hr koristi kolačiće (engl. cookies). Nastavkom korištenja stranica slažete se s upotrebom kolačića.

Saznajte više