Preskočite na sadržaj

MONOLITH – nova dimenzija hlađenja i zamrzavanja

Nova dimenzija hlađenja i zamrzavanja

Linija Monolith označava novu generaciju ugradbenih hladnjaka i zamrzivača. Temelji se na više od 60 godina inovacije i njemačkom inženjerskom umijeću te postavlja nova mjerila pri čuvanju svježih namirnica.

Iznimna kvaliteta. Bezvremenski dizajn. Jedinstvene inovacije. Na području hlađenja i zamrzavanja marka Liebherr diljem svijeta označava izuzetne proizvode i najopsežniju paletu proizvoda.

Obiteljski vođeno poduzeće godišnje proizvodi više od 2,1 milijun hladnjaka i zamrzivača za kućanstva i industriju. Svaki pojedinačni uređaj pritom se razvija i proizvodi sa željom da bude najbolji na svijetu.

Kvaliteta

Liebherr kao jedno od vodećih poduzeća u svijetu proizvodi hladnjake i zamrzivače premium klase. Visokokvalitetni materijali i komponente ne jamče samo neusporedivu pouzdanost proizvoda, već i jedinstven dizajn.

Već se u procesu proizvodnje temeljito ispituju kvaliteta i funkcionalnost svakog uređaja. Osim toga, Liebherr ustrajno radi na daljnjim poboljšanjima. Poduzeće stalno investira u istraživanje i razvoj proizvoda, koji ispunjavaju najviše standarde, a i nadilaze zahtjeve kupaca u pogledu kvalitete.

Pritom se svi uređaji proizvode uz pridržavanje najviše međunarodne norme kvalitete ISO 9001, a osim toga zadovoljavaju i međunarodnu normu o gospodarenju okolišem ISO 14001. Povrh toga, poduzeće Liebherr ispituje svaki novi proizvod u zvučnim komorama kako bi se zajamčila što je moguće niža razina buke. Zbog toga se ti uređaji ubrajaju u najtiše uređaje na tržištu. Šutnja nije uvijek zlato – ponekad je to i plemeniti čelik.

Fleksibilne prednosti

Svaki uređaj iz linije Monolith opremljen je sustavom FlexSystem. Tim korisnički prilagođenim sustavom organiziranja krajnje se fleksibilno sortiraju uskladištene namirnice u omiljenom pretincu s tehnologijom BioFresh.

Prave prednosti pritom pruža sustav rasvjete InfinityBeam: uz pomoć LED rasvjete sve ladice s tehnologijom BioFresh osvijetljene su jasnim svjetlom, čak i kada su zatvorene. Na taj način oba detalja u svakom trenutku omogućuju savršen pregled.

 

Jednako svježe kao prvog dana

Načelo tehnologije BioFresh je jednostavno: na temperaturi malo iznad 0 °C i podesivoj vlažnosti zdravi vitamini, arome i privlačan izgled namirnica dulje se mogu očuvati nego u dosadašnjim hladnjacima. Ladice s tehnologijom BioFresh opremljene su nezavisnim sustavom za regulaciju temperature i vlažnosti.

U pretincu HydroSafe voće i povrće adekvatno se drži na visokoj vlažnosti, dok se mesni i mliječni proizvodi najbolje čuvaju u pretincu DrySafe pri niskoj vlažnosti. Ovisno o potrebi, oba je pretinca moguće koristiti i s istim postavkama. Treća ladica iz linije Monolith još je jedan korak naprijed uz pretinac Fish & Seafood-Safe: uz moguće temperature od –2 °C idealne su za čuvanje svježe ribe i morskih plodova. Osim toga, u ladici je moguće brzo ohladiti pića da se ona uvijek mogu poslužiti studena.

Izvrstan na svakoj razini

U pogledu svih proizvoda Liebherr pridaje veliku važnost pristupačnosti za korisnika i učinkovitosti. Upravo je zato linija Monolith opremljena visokoučinkovitim sustavom PowerCooling. Osim tehnologija SuperCool i SuperFrost koje brzo hlade ili zamrzavaju hranu, inovativni dizajn Monolitha omogućuje cirkuliranje hladnog zraka u unutrašnjosti. Zbog toga su i namirnice koje se čuvaju u vratima jednako rashlađene kao druge namirnice.

Integrirani filtar s aktivnim ugljenom FreshAir sprječava stvaranje neugodnih mirisa te čisti ulazni zrak da bi sve uvijek bilo tako svježe i privlačno mirisalo kako izgleda.

Dizajn

Gdje se mogu bolje pokazati stil i dobar ukus nego u kuhinji? Kuhinja je centar svakog doma, a granice između stanovanja i kuhinje u današnje se vrijeme brišu.

Zato su hladnjaci u Liebherru dizajnerski objekti i objekti životnog stila. Tome u prilog govore brojne nagrade, primjerice Reddot Design Award, IF Product Design Award i Interior Design Award.

Linijom Monolith Liebherr je najavio novo doba ekskluzivnih i luksuznih hladnjaka i zamrzivača. Inovativna linija modela koristi jedinstvene dizajnerske elemente i predstavlja nove dimenzije za ugradbene uređaje. Svojom impozantnom veličinom, jasnim linijama, inovativnim funkcijama i osobito tihom radu elegantna linija Monolith uklopit će se s lakoćom u svaki kuhinjski dizajn – danas, sutra i još puno godina kasnije.

Dovoljan je potez prstom

Iako Monolith ima najnoviju rashladnu tehnologiju, sve u njoj dizajnirano je tako da bude lako i jednostavno za uporabu. Intuitivna elektronička dodirna upravljačka ploča sastoji se od 3,5-inčnog zaslona Touch & Swipe koji je svijetao i jasan te jednostavan za uporabu.

Svjetlosni ugođaj za sva osjetila

Istinska ljepota dolazi iznutra. To vrijedi i za Liebherrovu liniju Monolith. Iza njegova tankog modernog dizajna krije se doista senzualno iskustvo, počevši s besprijekorno integriranim LED osvjetljenjem sa strane. Podesivi Infi nityLight pruža elegantno i postojano bočno osvjetljenje koje se može pojedinačno prilagođavati te je ujedno usmjereno na doba dana. Također, emitira i manje topline. Time se štiti kvaliteta namirnica. Budući da su LED diode do 80 posto energetski učinkovitije od konvencionalnih rasvjetnih rješenja, Monolith štedi novac i štiti okoliš.

Kristalno bistri izvor vode usred kuhinje

Tijelo odrasle osobe sastoji se od približno 70 posto vode. A ona se mora redovito uzimati. Zahvaljujući dozatoru za vodu InfinitySpring u vratima uređaja iz linije Monolith, računi za vodu više nisu problem. Savršeno uklopljen dozator za vodu postavljen u ravnini s površinom fronte uvijek je tu kada ga trebate i gotovo nevidljiv ostatak vremena. A najbolje u svemu je: prikladan je za staklene posude gotovo svih veličina. Liebherrov sustav filtriranja uklanja i onečišćenja pa u svakom trenutku omogućuje izvrsnu kvalitetu vode.

Lomi led na svakoj zabavi

Automatski ledomat IceMaker iz linije Monolith pravi je magnet za publiku, a u 24 sata daje 1,6 kg filtriranog leda. Ako je aktivirana funkcija SuperFrost, kapacitet proizvodnje dodatno se povećava. S fiksnim priključkom crijeva za vodu i zapremninom od 1,8 kg, leda sigurno neće nedostajati.

Tehnologija NoFrost zamrzava namirnice hlađenim cirkulirajućim zrakom i odvodi vlažnost. Na taj je način prostor zamrzivača uvijek bez leda, a namirnice ne mogu više nakupljati led. Otapanje leda pripada prošlosti!

Snaga se krije u tišini

Linija Monolith oduševljava i osobito tihim radom. No tišina nije nedostatak, naprotiv. Ovisno o veličini, nosivost graničnika vrata u liniji Monolith iznosi do 36 kg. Monolith je solidna stijena koja podržava sve sadržaje. Graničnici omogućuju kut otvaranja od 115° i samostalno se zatvaraju pod kutom od 30°. Zahvaljujući integriranom sustavu za prigušivanje zatvaranja SoftSystem bez muke, zalogaj u ponoć neće probuditi ukućane.

 

Nisu svi zamrzivači jednaki!

Jedinstveni dizajn našeg odjeljka za zamrzavanje omogućuje slobodno kretanje hladnog zraka, čime se održava stalna temperatura za optimalno čuvanje hrane i eliminira nakupljanje inja. Monolith nudi obilje prostora u vratima kao i inovativne police zamrzivača. Prozirne police i odjeljci u vratima zamrzivača mogu se pojedinačno namjestiti kako bi pružili dovoljno prostora za predmete male i srednje veličine. Na taj način unutarnje police ostaju slobodne za veće namirnice. Osim toga, integrirana unutarnja obloga vrata od nehrđajućeg čelika osigurava ujednačeniji učinak hlađenja i pritom izgleda elegantno!

Istinski velik – iznutra i izvana

Robusne i elegantne police u vratima nude više prostora i fleksibilnosti. Tako se čak i velike boce i spremnici pića s više litara mogu staviti na vrata. Time police za odlaganje od sigurnosnog stakla u unutarnjem prostoru ostaju slobodne za sve druge namirnice – od plata s predjelom do svježe pripremljenih salata u velikim zdjelama. A budući da police za odlaganje podesive po visini omogućuju više fleksibilnosti pri čuvanju namirnica u unutarnjem prostoru i vratima, raspoloživi se prostor može još bolje iskoristiti.

Ledeno hladno i promišljeno

Iz godine u godinu, tisuće tona hrane propada zbog oštećenja uslijed zamrzavanja, temperaturnih promjena i drugih problema u skladištenju. Monolithov sustav FrostSafe, međutim, ima uklonjive zatvorene ladice za zamrzavanje koje štite zamrznutu hranu od neželjene izmjene zraka i gubitka hladnog zraka pri otvaranju vrata. Osim toga, ladice FrostSafe su prozirne i imaju teleskopske vodilice, što omogućuje savršenu vidljivost sadržaja.

 

Linija proizvoda

ECBN 9471

Šifra proizvoda: LI0901004

Karakteristike

Materijal i boja vrata / kućišta Nehrđajući čelik (SmartSteel) / Nehrđajući čelik
Tip Peak
Energetski razred E
Neto zapremina (l) - Ukupno 412
Neto zapremina (l) - Hladnjak 267
Neto zapremina (l) - Zamrzivač 146
Klimatska klasa SN-T (od +10°C do +43°C)
Napon (V) 220-240
Ostalo Vizualno i zvučno upozorenje u slučaju smetnji, SoftSystem zatvaranje vrata

Hladnjak

Otapanje Automatsko
Osvjetljenje Led svjetleći panel s obje strane
Polica za boce Integrirana polica za boce
Ostalo PowerCooling, SuperCool

Zamrzivač

Otapanje Automatsko
Osvjetljenje LED
Broj ladica 2
Ledomat Ledomat sa fiksnim priključkom vode
Proizvodnja kockica leda / 24h (kg) 1.4
Zapremina posude za led (kg) 3
Ostalo NoFrost, FrostSafe

ECBN 9673

Šifra proizvoda: LI0901008

Karakteristike

Materijal i boja vrata / kućišta Nehrđajući čelik (SmartSteel) / Nehrđajući čelik
Tip Peak
Energetski razred F
Neto zapremina (l) - Ukupno 510
Neto zapremina (l) - Hladnjak 326
Neto zapremina (l) - Zamrzivač 184
Klimatska klasa SN-T (od +10°C do +43°C)
Napon (V) 220-240
Ostalo Vizualno i zvučno upozorenje u slučaju smetnji, SoftSystem zatvaranje vrata

Hladnjak

Otapanje Automatsko
Osvjetljenje Led svjetleći panel s obje strane
Polica za boce Integrirana polica za boce
Ostalo PowerCooling, SuperCool

Zamrzivač

Otapanje Automatsko
Osvjetljenje LED
Broj ladica 2
Ledomat Ledomat sa fiksnim priključkom vode
Proizvodnja kockica leda / 24h (kg) 1,4
Zapremina posude za led (kg) 3
Ostalo NoFrost, FrostSafe

ECBN 9671

Šifra proizvoda: LI0901006

Karakteristike

Materijal i boja vrata / kućišta Nehrđajući čelik (SmartSteel) / Nehrđajući čelik
Tip Peak
Energetski razred D
Neto zapremina (l) - Ukupno 514
Neto zapremina (l) - Hladnjak 330
Neto zapremina (l) - Zamrzivač 184
Klimatska klasa SN-T (od +10°C do +43°C)
Napon (V) 220-240
Ostalo Vizualno i zvučno upozorenje u slučaju smetnji, SoftSystem zatvaranje vrata

Hladnjak

Otapanje Automatsko
Osvjetljenje Led svjetleći panel s obje strane
Materijal polica Staklo
Polica za boce Integrirana polica za boce
Ostalo PowerCooling, SuperCool

Zamrzivač

Otapanje Automatsko
Osvjetljenje LED
Broj ladica 2
Ledomat Ledomat sa fiksnim priključkom vode
Proizvodnja kockica leda / 24h (kg) 1.6
Zapremina posude za led (kg) 3
Ostalo NoFrost, FrostSafe

EKB 9671

Šifra proizvoda: LI0901003

Karakteristike

Materijal i boja vrata / kućišta Nehrđajući čelik (SmartSteel) / Nehrđajući čelik
Energetski razred E
Neto zapremina (l) - Ukupno 542
Neto zapremina (l) - Hladnjak 307,2
Napon (V) 220-240

Hladnjak

Otapanje Automatsko
Osvjetljenje LED
BioFresh pretinci 2
Podesivi BioFreshPlus pretinci 1
Materijal polica Staklo
Oprema pretinaca u vratima Premium
Ostalo Hlađenje cirkulacijom hladnog zraka, PowerCooling, SuperCool

EKB 9471

Šifra proizvoda: LI0901002

Ertawards 2020

Karakteristike

Materijal i boja vrata / kućišta Nehrđajući čelik (SmartSteel) / Nehrđajući čelik
Energetski razred E
Neto zapremina (l) - Ukupno 440
Neto zapremina (l) - Hladnjak 249,7
Napon (V) 220-240

Hladnjak

Otapanje Automatsko
Osvjetljenje LED
BioFresh pretinci 2
Podesivi BioFreshPlus pretinci 1
Materijal polica Staklo
Oprema pretinaca u vratima Premium
Ostalo Hlađenje cirkulacijom hladnog zraka, PowerCooling, SuperCool

EGN 9671

Šifra proizvoda: LI0902004

Karakteristike

Materijal i boja vrata / kućišta Nehrđajući čelik (SmartSteel) / Nehrđajući čelik
Energetski razred F
Neto zapremina (l) - Ukupno 564
Neto zapremina (l) - Zamrzivač 564
Napon (V) 220-240

Zamrzivač

Otapanje Automatsko
Osvjetljenje LED
Broj ladica 3
Ledomat Ledomat sa fiksnim priključkom vode
Proizvodnja kockica leda / 24h (kg) 1.6
Zapremina posude za led (kg) 3.5

EGN 9471

Šifra proizvoda: LI0902003

Karakteristike

Materijal i boja vrata / kućišta Nehrđajući čelik (SmartSteel) / Nehrđajući čelik
Energetski razred F
Neto zapremina (l) - Ukupno 457
Neto zapremina (l) - Zamrzivač 457
Napon (V) 220-240

Zamrzivač

Otapanje Automatsko
Osvjetljenje LED
Broj ladica 3
Ledomat Ledomat sa fiksnim priključkom vode
Proizvodnja kockica leda / 24h (kg) 1.6
Zapremina posude za led (kg) 3.0

EGN 9271

Šifra proizvoda: LI0902002

Karakteristike

Materijal i boja vrata / kućišta Nehrđajući čelik (SmartSteel) / Nehrđajući čelik
Energetski razred F
Neto zapremina (l) - Ukupno 352
Neto zapremina (l) - Zamrzivač 352
Napon (V) 220-240

Zamrzivač

Otapanje Automatsko
Osvjetljenje LED
Broj ladica 3
Ledomat Ledomat sa fiksnim priključkom vode
Proizvodnja kockica leda / 24h (kg) 1.6
Zapremina posude za led (kg) 2.4

EGN 9171

Šifra proizvoda: LI0902001

Ertawards 2020

Karakteristike

Materijal i boja vrata / kućišta Nehrđajući čelik (SmartSteel) / Nehrđajući čelik
Energetski razred F
Neto zapremina (l) - Ukupno 245
Neto zapremina (l) - Zamrzivač 245
Napon (V) 220-240
Ostalo SoftSystem zatvaranje vrata

Zamrzivač

Otapanje Automatsko
Osvjetljenje LED
Broj ladica 3
Ledomat Ledomat sa fiksnim priključkom vode
Proizvodnja kockica leda / 24h (kg) 1.6
Zapremina posude za led (kg) 1.8

EWT 9275

Šifra proizvoda: LI0903002

Karakteristike

Materijal i boja vrata / kućišta Nehrđajući Čelik (SmartSteel) - staklo / Nehrđajući čelik
Energetski razred G
Neto zapremina (l) - Ukupno 320
Napon (V) 220-240

Hladnjak

Osvjetljenje LED svjetleći stup
Materijal polica Aluminij/bukva
Ukupno polica za vina 9
Izvlačive teleskopske police za vina 9

EWT 9175

Šifra proizvoda: LI0903001

Karakteristike

Materijal i boja vrata / kućišta Nehrđajući Čelik (SmartSteel) - staklo / Nehrđajući čelik
Energetski razred G
Neto zapremina (l) - Ukupno 232
Napon (V) 220-240

Hladnjak

Osvjetljenje LED svjetleći stup
Materijal polica Aluminij/bukva
Ukupno polica za vina 9
Izvlačive teleskopske police za vina 9

Politika kolačića

Gemma.hr koristi kolačiće (engl. cookies). Nastavkom korištenja stranica slažete se s upotrebom kolačića.

Saznajte više