Preskočite na sadržaj

Tihi rad Faberovih napa

Smanjenje buke je za Faber predmet stalnih istraživanja: kako bi zajamčili tiši rad kuhinjske nape koriste mnoge metode od upotrebe posebnih materijala do naprednih studija dinamike fluide. Time stvaraju sustave zvučne izolacije koji smanjuju buku od 7do13 decibela.

tihi rad

Sil-Act smanjuje buku posebno u frekvencijskom rasponu od 2000-4000 Hz na koji je ljudsko uho najosjetljivije.

graf

tihi rad motor
 Sil-K Act, AKTIVNA REDUKCIJA BUKESilk ACT

Faber je prva tvrtka u ovoj djelatnosti koja je implementirala aktivnu redukciju buke u svoje proizvode.

Naime, radi se o bilježenju zvuka koji stvara napa pri radu i slijedom toga proizvodi se komplementarni val koji poništava izvorni i time se buka eliminira. Sustav se sastoji od mikrofona koji detektira izvorni zvuk, elektronskog sklopa sposobnog da proizvede obrnuti val i zvučnika koji ga emitira. Ovom tehnologijom postižu se odlični rezultati: uz smanjenje bučnosti od 13Db(A), postignut je i pomak u frekvenciji zvuka prema nižim tonovima što percipiranu buku čini manje uznemirujućom.

redukcija

SilkSM
Sil-K SM, PASIVNA REDUKCIJA BUKE

Sil-K SM je pasivni sustav zvučne izolacije koji omogućuje smanjenje buke do 7dB(A) i može se ugraditi u dimnjake standardnih dimenzija. Generirana buka se zarobljava u zvučno izoliranoj komori postavljenoj prije difuzora.

 

tihi rad motor2

Zvučno izoliajući materijal koji je komora obložena ne upija vodu ili ulje i lako se skida radi redovitog čišćenja. Kapacitet usisa ostaje nepromijenjen u odnosu na standardne nape. Sil-K sustav primjenjuje se samo na napama koje rade u ekstrakcijskom modu (odvod zraka iz prostorije).

 

 

 

 

Osim navedenih tehnologija Faber je razvio još dvije tehnologije koje smanjuju razinu buke u kuhinji:

Comfort Panel

Comfort Panel – smanjuje doživljenu buku za 25%. Visokorazvijeni sustav obodnog usisavanja koji koristi principe Venturijevog efekta: zrak ubrzava kako se približava i prolazi kroz suženi prostor usisa, nakon čega unutar nape odmah usporava i lako se izbacuje bez potrebe za posebno jakim pritiskom.

 

Silent Kit

Silent kit – smanjuje doživljenu buku za 25%. Perivi jastuci za upijanje zraka.

 

 

Politika kolačića

Gemma.hr koristi kolačiće (engl. cookies). Nastavkom korištenja stranica slažete se s upotrebom kolačića.

Saznajte više