Preskočite na sadržaj

Liebherr hladnjaci i zamrzivači za profesionalnu uporabu

Svježe ideje za očuvanje okoliša: Energetska učinkovitost Liebherr hladnjaka i zamrzivača za profesionalnu uporabu

Active Green / Dvostruki prijatelj okoliđa

Za Liebherr, ActiveGreen započinje već u ranoj fazi dizajna profesionalnih hladnjaka i zamrzivača. Liebherr koristi visoko kvalitetne komponente za pouzdan rad i vrhunsku energetsku učinkovitost čak i kad je uređaj izložen ekstremnim uvjetima rada. Kombiniranjem preciznog upravljanja sa visokoefikasnim rashladnim kompnenetama, Liebherr uređaji omogućuju iznimne uštede energije.

Liebherr je prva kompanija koja je promijenila cijeli svoj asortiman profesionalnih hladnjaka i zamrzivača tako da koriste plinove neškodljive za okoliš – R 290 i R 600a, bez kloro-fluoro-karbona i hidro-fluoro-karbona (CFC/HFC free) koji nemaju nikakvih štetnih učinaka na ozonski sloj, tj. ne izazivaju efekt staklenika. Kao dodatak, uporabom novih kompresora ostvaruje se značajno smanjenje potrošnje energije. Sve komponente uređaja u skladu su sa RHOS i WEEE smjernicama. Liebherr tvornice u Njemačkoj, kao i one u Austriji i Bugarskoj posjeduju certifikat ISO 14001.

Iskustvo koje čini razliku !

Sa podlogom od preko 50 godina iskustva, Liebherr se specijalizirao u proizvodnji visokokvalitetnih hladnjaka i zamrzivača pokazujući vrhunsku pouzdanost i dizajn. Inovativne ideje koje pomiču granice u jednostavnosti uporabe i uštedi energije, redoviti su dio Liebherr uređaja. Još 1993.godine, Liebherr je bio proizvođač koji je zelene plinove primjenio na kompletan asortiman samostojećih kućanskih uređaja. U proizvodnim procesima, Liebherr je također usmjeren ka učinkovitom korištenju resursa. Na primjer, toplina koja nestaje u procesu proizvodnje koristi se za grijanje pogona, ureda itd. Za sav čelik u tablama koriste se praškasti premazi koji nisu štetni za okoliš. Plastični dijelovi markiraju se radi što jednostavnijeg recikliranja.

Vrhunska kvaliteta proizvoda

Kvaliteta proizvoda i duljina radnog vijeka odlučujući su faktori u procjeni uređaja za profesionalnu upotrebu. Korištenje visokokvalitetnih komponenti omogućuje dug radni vijek. Kvaliteta hlađenja igra važnu ulogu u održavanju svježine namirnica, što je izuzetno bitno u profesionalnom sektoru. Brzo hlađenje hrane, stabilna temperatura, vlaga i brzo odmrzavanje su ključni aspekti. Higijena je od iznimne važnosti na svim mjestima gdje se svakodnevno koriste velike količine hrane i na to Liebherr striktno pazi još u fazi dizajna. Na primjer, gdje god je tehnički moguće, nastoje se izbjeći spojevi i šavovi da bi čišćenje unutarnjih površina bilo jednostavnije. Gdje god je izvedivo, unutarnji držači polica izliveni su od jednog dijela sa zaobljenim rubovima kako bi se olakšalo čišćenje.

Nagrađivana energetska učinkovitost

Energetska učinkovitost, uvijek je bila i ostaje od središnje važnosti za Liebherr. Ona je imala i najveći utjecaj na dizajn profesionalnih uređaja. Kao ilustracija, navest ćemo da je Liebherr osvojio tri od pet ProCool nagrada 2006. godine, za energetski učinkovite i za okoliš profesionalne hladnjake i zamrzivače. Potrošnja energije nagrađenih uređaja bila je do 70% niža od tržišnog prosjeka. Ekstremno energetski učinkoviti Liebherr hladnjaci i zamrzivači visoko su rangirani i u svjetskim razmjerima, npr. u Kaliforniji i Nizozemskoj. Precizni elektronički sustavi upravljanja, optimizirane rashladne komponente, maksimalna izolacija i visokoefikasni kompresori osiguravaju stalno poboljšavanje energetske učinkovitosti.

Politika kolačića

Gemma.hr koristi kolačiće (engl. cookies). Nastavkom korištenja stranica slažete se s upotrebom kolačića.

Saznajte više